+ Recyclingvriendelijk ontwerpen

+ Recyclingvriendelijk ontwerpen

COwerk voelt de verantwoordelijkheid voor “onze” leefomgeving en levenskwaliteit. Vanuit dit bewustzijn richten wij bij het ontwerpen en produceren van onze producten. Onze “voetprint” zo klein mogelijk maken is een bewuste doelstelling om een wenselijke leefomgeving te houden voor natuur, mens en dier.

Bij het ontwerpen van nieuwe producten kiezen we bewust voor gebruiksproducten die de potentie hebben iets toe te voegen aan de kwaliteit van de werkomgeving, hetzij door gebruik of door de verschijningsvorm in relatie tot het gebruik.

COwerk Re-use 1

Recyclingvriendelijk ontwerp
Het kunnen “mee bewegen” van onze producten naar een andere omgeving of toepassing is van grote toegevoegde waarde. Onze producten worden niet ontworpen voor de korte termijn maar voor een lange levensduur op verschillende plekken in diverse verschijningsvormen. Daarom vindt u bijvoorbeeld in onze bureauprogramma’s een minimum aan details en componenten en streven we ernaar zoveel mogelijk uitwisselbare componenten “ te gebruiken. Minder componenten betekent minder materiaalgebruik, minder productie en minder belasting voor het milieu. Een goed voorbeeld hiervan is het bureauprogramma FreeFlow©. Voornamelijk opgebouwd uit modulaire componenten geeft het de mogelijkheid om de onderdelen in de toekomst te hergebruiken. Mocht er de behoefte zijn aan een andere invulling van de kantooromgeving, dan kunnen de componenten opnieuw gebruikt worden om andere opstellingen te maken. Van bureau naar vergadertafel of andersom.

Zo heeft COwerk meerdere projecten opgeleverd waarbij bestaand meubilair wordt gecombineerd met nieuwe Freeflow© opstellingen. Het nieuwe meubilair krijgt een prominente positie en daarmee krijgen bestaande kantoortuinen een nieuwe look-and-feel. Daarbij geeft Freeflow© de functionele invulling van de nieuwe werkrealiteit van het hybride werken.

Upcycling van bestaande materialen is de eerste winst in de strijd voor een duurzame toekomst. De COwerk Cast© is een uniek voorbeeld van upcycling van een product. Met de kokerprofielen uit de enorme (afval)berg aan tafels heeft COwerk het kastenprogramma ontworpen en met succes uitgerold in meerdere projecten.

Bewust produceren
Vanaf de inkoop van onze materialen tot en met de levering zorgen ervoor dat onze grondstoffen op een besparende manier worden gebruikt. De focus ligt op de hoge kwaliteit en levensduur van onze producten in combinatie met een recyclingvriendelijk ontwerp met grote aandacht voor demontage aan het eind van de levenscyclus. 97% van onze producten zijn herbruikbaar.

People, Planet en Profit
COwerk besteedt ruimschoots aandacht aan de drie P’s, People, Planet en Profit binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Wij hebben daarom zorgvuldig onze productie partners gekozen die een substantiële bijdrage kunnen leveren aan onze basisprincipes. Alle productie vindt plaats binnen de EU en bij voorkeur binnen Nederland. Ook kopen onze leveranciers lokaal de grondstoffen in. De productiefaciliteiten voor onze bureauprogramma’s voldoet zowel aan de ISO 9001 voor de kwaliteitsrichtlijnen, ISO 14001 voor de milieurichtlijnen en ISO 50001 voor de energierichtlijnen. Onze werkbladen worden geproduceerd met garantiecertificaten voor FSC, PFC en PEFC.

Bij COwerk wordt er geproduceerd op order op maat van de bestelling van de klant. Alleen produceren wat er echt nodig is, hetgeen niet ten koste hoeft te gaan van flexibiliteit en of snelheid. Dat is ook de reden dat wij een zeer beperkte voorraad houden, geen overproductie alleen produceren “on demand”.

Bekijk CAST hier
Cowerk-Cast-Recycle