+ NIEUWS: Kunst in de Cast

+ NIEUWS: Kunst in de Cast

Ook al lijkt het in eerste instantie niet ‘a perfect fit’ toch klopt het aan alle kanten. De samenwerking tussen Fields en COwerk is een samenvoeging van akoestische kunst en praktisch kantoor-meubilair. Het zachte stille van 100% wolvilt in combinatie met hard koud staal. Efeu_S in de Cast©.

In 2019 ontmoette Marjan Veltkamp en Jan Paul de Ridder elkaar voor het eerst op de Design District in Rotterdam. Niet veel later komen ze elkaar weer tegen, deze keer bij een project waar zowel het akoestische object Efeu_S van Fields wordt gebruikt als de space divider Cast© van COwerk. Daar ontstaat het idee de twee samen te voegen tot één.

COwerk_Efeu S in Cast website NB2

Efeu_S zijn groene wolvilten klimbladeren die speels in elkaar haken en als het ware omhoog klimmen. Sinds 2008 ontwerpt Marjan akoestische objecten die veel verder gaan dan een wanden en panelen die je vaak tegenkomt in het kantoor interieur. Haar creaties zijn geïnspireerd door de natuur. Ze veranderen de sfeer en voegen artistieke waarde toe aan een ruimte. Daarnaast dragen ze bij aan een goede isolatiewaarde. Al haar objecten worden handgemaakt in een atelier in Nederland. Marjan is gespecialiseerd in het ontwikkelen van maatwerk akoestische oplossingen.

Cast© van COwerk is ooit ontstaan als circulair product. Stalen buizen gemaakt van afgedankt tafelpoten en boxen van oude tafelbladen. Nog steeds is de maatvoering van Cast© gebaseerd op het verzagen van de tafelpoten. Maar inmiddels heeft het succes van het product de voorraad afgedankt materialen uitgeput en wordt Cast©, op verzoek, ook gemaakt als compleet nieuw fabricaat. Al bijna 14 jaar is COwerk een eigenwijze project gestuurde kantoormeubel fabrikant die ontwerpt vanuit de behoefte en de beleving waarbij de potentie zo groot mogelijk is.

COwerk_Efeu S in Cast website NB5
COwerk_Efeu S in Cast website NB9
COwerk_Efeu S in Cast website NB1

Marjan laat met haar objecten zien dat je stilte kunt ontwerpen. COwerk dat je met een interieur ontwerp niet vast hoeft te zitten aan een ruimte. Maar dat je ruimte kunt creëren met meubelen. Beiden werken ze met modulariteit: alles is op maat te installeren. Gezamenlijk laten ze zien dat buiten de kaders denken kan resulteren in een mooie samenwerkingen en verassende uitkomsten; een kast gevuld met wolvilten klimplanten waar tegenovergestelden elkaar complementeren.

Efeu_S in de Cast©.